Decongelarea alimentelor

practicdezicuzi
        Cum să le dezghețăm fără a le modifica proprietățile 
 
   
    Cea mai bună metodă de a dezgheța alimentele congelate este de a le așeza pe unul dintre rafturile deschise într-un frigider,în ambalajul lor original.O bucată de carne roșie de 500g se dezgheață în circa 8-9 ore,iar aceeași cantitate de carne de pasăre în 3-4 ore.Unui pachet de 450g de fructe sau legume îi sunt necesare între 6 și 8 ore.


     Pentru decongelarea mai rapidă a cărnii roșii,a celei de pui sau a peștelui,introduceți-o în apă rece(cu tot cu punga de plastic în care se găsește).Prin această metodă,dezghețarea durează aproximativ de 8 ori mai puțin decât pe raftul din frigider.

   Unele alimente pot fi dezghețate fără pericolul de a se altera chiar la temperatura camerei;fructele se dezgheață în  2-4 ore,pâinea în 3-4 ore iar prăjiturile și șandvișurile în 2-4 ore.O metodă și mai rapidă de decongelare este introducerea alimentelor,scoase din ambalaj,într-un cuptor cu microunde reglat la funcția “putere redusa” sau “decongelare”.

    Odată decongelate,alimentele trebuie folosite fără întârziere.Nu recongelati alimentele după dezghețare,deoarece bacteriile care au fost inițial în carne s-au multiplicat în timpul dezghețării,iar la a doua decongelare,vor fi și mai multe,punând sănătatea în pericol prin contaminare de Salmonella,Staphylococcus aureus,etc.
 

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!